Opintomaksut ja rahoitus

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Ammatillinen peruskoulutus ruokailuineen on opiskelijalle ilmaista. Opiskelija voi halutessaan hakea asuntolapaikkaa, joka on opiskelijalle ilmainen. Opintoihin voi hakea Kelalta opintotukea.


MEDIAN JA TAITEEN OPINTOLINJOJEN OPINTOMAKSUT

Journalismi, kuvataide, valokuvaus, visual design ja digitaalinen sisällöntuotanto ovat vapaan sivistystystyön opintolinjoja, joissa opintojen rahoitus tulee osittain valtiolta ja osittain opiskelijalta itseltään.

Lukuvuoden 2022–2023 opintomaksut opiskelijalle

Koko lukuvuonna (29.8.2022–19.5.2023) opetusta on yhteensä 34 kalenteriviikkoa.

  • Opintomaksu ilman majoitusta: 115 € / kalenteriviikko, 3 910 € / lukuvuosi
  • Opintomaksu ja majoitus kahden hengen huoneessa: 155 € / kalenteriviikko, 5 270 € / lukuvuosi
  • Opintomaksu ja majoitus yhden hengen huoneessa: 195 € / kalenteriviikko, 6 630 € / lukuvuosi

Opintomaksu kattaa materiaalit ja opetuksen, jota on vähintään 25 h / viikko. Opintomaksu sisältää keskeisten opintomateriaalien kulut, kuten tarvittavat ohjelmistolisenssit myös omalle koneelle, laitteiden ja opetustilojen käytön sekä opinto-ohjelman mukaiset erityismateriaalit. Paasikivi-Opiston opiskelijat saavat suorittaa Humanistisen ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja ilmaiseksi. Lisäksi opiskelija maksaa avoimen yliopiston arvosanoista niistä säädetyt maksut, mikäli opiskelija haluaa näitä opintoja suorittaa.

Opintososiaaliset edut sisältyvät koulutuksenjärjestäjän saamaan valtionosuuteen. Opintososiaalisia etuja ovat

  • opiskelijalounas
  • aamiainen majoittuville opiskelijoille
  • opiskelijaterveydenhuolto
  • vastaanottopalvelut
  • kirjastopalvelut

Päivällinen ja iltapala ovat omakustanteisia. Majoitustiloissa on huonekohtaisesti tarvittavat kalusteet, wc, suihku ja yhteiskeittiö.

Pyrimme aina toteuttamaan asuntolatoiveesi mukaisen majoituksen. Jos asuntolatoiveenasi on kahden hengen huone, mutta emme voi osoittaa sinulle asuntolakaveria ja päädyt asumaan yhden hengen huoneessa, niin joudumme veloittamaan sinulta maksun yhden hengen huoneen mukaan.

Opintomaksua laskutetaan kuukausittain tai erikseen sovittaessa kerralla koko lukuvuosi tai kahdessa osassa syys- ja kevätlukukausi. Opintojen keskeytyessä kyseisen kuukauden opintomaksu tulee suorittaa. Eräpäivä on kuun viides päivä. Opintomaksun voi maksaa opiston vastaanottoon, jolloin siihen ei tule lisiä. Laskutuslisä on opiskelijoilta 3 € ja sen lisäksi peritään laskutustavan mukaan sähköpostilla laskutettaessa 3 €, kirjepostilla laskutettaessa 6 €.


Opintojen rahoittaminen

Laajuudeltaan vähintään kahdeksan viikkoa kestävät opinnot oikeuttavat Kelan opintotukeen. Voit arvioida tuen määrää helppokäyttöisellä Kelan laskurilla.

Tutustu myös omaehtoiseen työttömyysetuudella opiskeluun.

 Jos olet työnhakija, voit TE-toimiston päätöksen saatuasi opiskella työttömyysetuudella. Huomaa, että voit ilmoittautua erikseen Paasikivi-Opiston syys- tai kevätlukukaudelle, jotka ovat kestoltaan 4–5 kuukautta. Katso lisää Te-palveluiden sivuilta.


Opinnot maahanmuuttajille

Maahanmuuttajille suunnatut opinnoista peritään 100 € hallinto- ja aineistomaksu / lukukausi. Maksun voi maksaa osissa. Kesäkurssin osallistuja maksaa 30 €:n toimistomaksun. Opiskelijan lounasruokailu maksaa 5,80 € päivässä. Nuorten maahanmuuttajien suomen kielen opinnoista ei peritä maksuja.


Muut kurssit

Katso muiden kurssien hintatiedot Muut kurssit -sivulta.