Opintomaksut ja rahoitus

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Ammatillinen peruskoulutus ruokailuineen on opiskelijalle ilmaista. Opiskelija voi halutessaan hakea asuntolapaikkaa, joka on opiskelijalle ilmainen. Opintoihin voi hakea Kelalta opintotukea.


MEDIAN JA TAITEEN OPINTOLINJOJEN OPINTOMAKSUT

Journalismi, kuvataide, valokuvaus ja visual design ovat vapaan sivistystystyön opintolinjoja, joissa opintojen rahoitus tulee osittain valtiolta ja osittain opiskelijalta itseltään.

Digitaalisen sisällöntuotannon opintolinja on opintolinjalle hyväksytylle opiskelijalle maksuton lukuvuonna 2020–2021. Opintolinja rahoitetaan Opetushallituksen myöntämällä hankerahoituksella. Opiskelijat maksavat ainoastaan materiaalimaksun 110 € /lukuvuosi.

Lukuvuoden 2020–2021 opintomaksut opiskelijalle

Koko lukuvuonna (31.8.2020–21.5.2021) opetusta on yhteensä 34 kalenteriviikkoa.

  • Opintomaksu ilman majoitusta: 110 € / kalenteriviikko (sisältää lounasruokailun), 3 740 € / lukuvuosi
  • Opintomaksu ja majoitus kahden hengen huoneessa: 150 € / kalenteriviikko (sisältää aamupalan ja lounasruokailun), 5 100 € / lukuvuosi
  • Opintomaksu ja majoitus yhden hengen huoneessa: 190€ / kalenteriviikko (sisältää aamupalan ja lounasruokailun), 6 460 € / lukuvuosi

Opintomaksu kattaa opetuksen ja lounasruokailun kulut opiskelupäivinä. Ohjattua opetusta on vähintään 25 h / viikko.

Majoitusvaihtoehdon sisältävä opintomaksu sisältää asuntolapaikan lisäksi opetuksen, aamupalan ja lounasruokailun. Päivällinen ja iltapala ovat omakustanteisia. Majoitustiloissa on huonekohtaisesti tarvittavat kalusteet, wc, suihku ja yhteiskeittiö.

Opintomaksu sisältää keskeisten opintomateriaalien kulut, laitteiden ja opetustilojen käytön sekä opinto-ohjelman mukaiset erityismateriaalit. Lisäksi opiskelijat maksavat avoimen yliopiston arvosanoista niistä säädetyt maksut, mikäli opiskelija haluaa näitä opintoja suorittaa.

Pyrimme aina toteuttamaan asuntolatoiveesi mukaisen majoituksen. Jos asuntolatoiveenasi on kahden hengen huone, mutta emme voi osoittaa sinulle asuntolakaveria ja päädyt asumaan yhden hengen huoneessa, niin joudumme veloittamaan sinulta maksun yhden hengen huoneen mukaan.

Opintomaksua laskutetaan kuukausittain tai erikseen sovittaessa kerralla koko lukuvuosi tai kahdessa osassa syys- ja kevätlukukausi. Opintojen keskeytyessä kyseisen kuukauden opintomaksu tulee suorittaa. Eräpäivä on kuun viides päivä.


Opintojen rahoittaminen

Laajuudeltaan vähintään kahdeksan viikkoa kestävät opinnot oikeuttavat Kelan opintotukeen. Voit arvioida tuen määrää helppokäyttöisellä Kelan laskurilla.

Tutustu myös omaehtoiseen työttömyysetuudella opiskeluun.

UUTTA 2019! Jos olet työnhakija, voit opiskella aktiivimallin edellytykset täyttääksesi kuusi kuukautta työttömyysetuudella. Huomaa, että voit ilmoittautua erikseen Paasikivi-Opiston syys- tai kevätlukukaudelle, jotka ovat kestoltaan 4–5 kuukautta. Katso lisää Te-palveluiden sivuilta.


Logoterapian opinnot

Katso hintatiedot Logoterapian opintokuvauksista.


Opinnot maahanmuuttajille

Maahanmuuttajille suunnatut opinnoista peritään 100 € hallinto- ja aineistomaksu / lukukausi. Maksun voi maksaa osissa. Kesäkurssin osallistuja maksaa 30 €:n toimistomaksun. Opiskelijan lounasruokailu maksaa 5 € päivässä. Nuorten maahanmuuttajien suomen kielen opinnoista ei peritä maksuja.


Muut kurssit

Katso muiden kurssien hintatiedot Muut kurssit -sivulta.