Suomen kielen kesäkurssi

Valitettavasti emme järjestä kesäkursseja vuonna 2022!

Kesäkurssilla harjoitellaan kaikkia kielitaidon osa-alueita: puhumista, kirjoittamista, kuuntelemista ja lukemista. Jokaisella viikolla on oma teemansa, johon myös sanasto ja kielioppiharjoitukset liittyvät. Kurssilla sanasto on tärkeässä roolissa, ja jokaisen teeman jälkeen on pieni sanakoe.

Pesäpallo

Kesäkurssilla oppiminen ei tapahdu vain luokassa: opiston kauniissa ympäristössä voi vaikka tehdä keskusteluharjoitukset ulkona. Perinteisesti kesäkurssilla on myös pelattu erilaisia pallopelejä, vietetty ulkoilupäiviä ja laitettu yhdessä ruokaa rantasaunalla.

Kesäkurssi sopii kaikille maahanmuuttajille, jotka haluavat harjoitella suomen kieltä intensiivisesti kesän aikana.

Kurssin alussa on tasokoe, jonka perusteella opiskelijat jaetaan tasoryhmiin. Kurssilla on toimistomaksu 30 €. Toimistomaksu täytyy maksaa kurssin ensimmäisellä viikolla.

Kurssin pituus on 8 viikkoa. Kesäkurssilla opetusta on neljänä päivänä viikossa (ma–to) hieman yli 6 tuntia päivässä. Oppituntien määrä viikossa on 25. Kurssin aikana opiskelijan on mahdollista saada työttömyysetuutta (omaehtoinen opiskelu) tai kotoutumisajan jälkeen KELAn opintotukea. Opiskelijat voivat tuoda omat eväät tai syödä opiston ravintolassa lounasta 5,80 €:n hintaan.

Please note that the course is taught only in Finnish. All the students should have at least a basic knowledge of Finnish (level A2.1 or higher).