Yleiset kielitutkinnot (YKI)

Opistolla voi suorittaa myös Yleisiä kielitutkintoja suomessa, ruotsissa ja ranskassa. Tutkintopäivät ovat aina lauantaisin.

Yleiset kielitutkinnot on valtakunnallinen koe. Sitä koordinoi Jyväskylän yliopiston soveltavan kielentutkimuksen keskus. Tutustu testin arviointiin täältä.

Suomen kielen testi järjestetään viisi kertaa vuodessa. Jokaisella tutkintokerralla on mahdollisuus tehdä keskitason testi, minkä lisäksi kaksi kertaa vuodessa voi osallistua perustason tai ylimmän tason testiin.

Keväällä järjestetään ruotsin ja ranskan kielen tutkintotilaisuus, syksyllä ruotsin. Näissä on mahdollista tehdä testi perus- ja keskitasolla.

Tarkemmat tiedot tutkintopäivistä ja ilmoittautumisajoista löytyvät Opetushallituksen sivuilta. Opiston puolesta lisätietoja antaa Niina Salmi (etunimi.sukunimi@harjattula.fi).Tutustu myös YKI-treenikurssiimme!

Ilmoittautumisohjeet

Katso seuraava ilmoittautumisaika Opetushallituksen sivuilta Tutkintotilaisuuksiin voi ilmoittautua kolmella eri tavalla:

  1. Käy opistolla (vastaanotto avoinna arkisin kello 8.30-14). Kun ilmoittaudut, valmistaudu maksamaan tutkintomaksu samalla. Tämän jälkeen paikkasi on vahvistettu ja saat lisätietoa aikataulusta postitse noin kolme viikkoa ennen tutkintotilaisuutta.
  2. Ilmoittaudu sähköisesti https://wilma.paasikiviopisto.fi/browsecourses. Ilmoittautumisohjeet löydät sivulta. Ilmoittautumisen jälkeen saat maksuohjeet. Saat lisätietoa aikataulusta postitse noin kolme viikkoa ennen tutkintotilaisuutta.
  3. Lähetä ilmoittautumislomake sähköpostitse osoitteeseen yki@harjattula.fi. Jos paikkoja on vielä, saat maksuohjeet sähköpostilla. Kun olet maksanut tutkintomaksun, paikkasi on vahvistettu ja saat lisätietoa aikataulusta postitse noin kolme viikkoa ennen tutkintotilaisuutta.

Huomaa, että kyseessä on sitova ilmoittautuminen. Testipaikan voi perua ilmoittautumisaikana, mutta sen jälkeen emme enää palauta testimaksua. Jos et pääse testipäivänä paikalle, voimme pätevästä syystä (sairaus tms.) palauttaa osan testimaksusta tai siirtää osallistumisoikeuden seuraavalle testikerralle.

Tutkintomaksut ovat jatkossa seuraavat:
perustaso 100 euroa
keskitaso 123 euroa
ylin taso 160 euroa

Tutkintomaksujen suuruuden määrää Opetushallitus.