Valokuvauksen opintolinja

Haku lukuvuoden 2019–2020 opintolinjoille alkaa 13.3.2019. Hakulomake julkaistaan tällä sivulla samana päivänä.

2.9.2019–22.5.2020, 34 opintoviikkoa

Perusteet 2.9.–20.12.2019, 15 viikkoa

Syventävät opinnot 7.1.–18.5.2019, 19 viikkoa

Valokuvauksen opintolinja on osa vapaan sivistystyön opintoja. Opintojen aikana opiskelija saa vahvat taidot valokuvauksen teoriasta ja käytännöstä. Valokuvauslinjalla opitut taidot toimivat hyvänä ponnahduslautana myös alan jatko-opintoihin.

Valokuvauksen opintoihin kuuluu mm. valokuvauksen historiaa ja valokuvailmaisua, pimiötyöskentelyä, valaisua (studio), kuvajournalismia, dokumenttivalokuvausta ja kuvankäsittelyä. Lisäksi opiskelijat järjestävät vuosittain näyttelyn ja koostavat oman portfolion. Opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus suorittaa tietokoneen käyttäjän A-kortti. Katso tarkemmat kuvaukset opinnoista sivun alalaidasta.

Opinnot soveltuvat kaikille erityisesti valokuvauksesta kiinnostuneille ja alan jatko-opintoihin suuntaaville.

Opiskelijalla on mahdollisuus valita koko lukuvuosi tai syys/kevätlukukausi. Kontaktiopetusta on noin viisi tuntia päivässä, mikä mahdollistaa esim. ilta- tai viikonlopputöissä käymisen opiskelun ohella. Omatoiminen työskentely opiston tiloissa on mahdollista myös iltaisin.

Opinnoista peritään opintomaksu, jota voi kattaa esimerkiksi KELAn opintotuella. Opintomaksu sisältää lounaan, keskeisten opintomateriaalien (ei kirjoja) kulut, laitteiden ja opetustilojen käytön sekä opinto-ohjelman mukaiset erityismateriaalit. Lisäksi opiskelijat maksavat avoimen yliopiston arvosanoista niistä säädetyt maksut, mikäli opiskelija haluaa näitä opintoja suorittaa. Vapaan sivistystyön opiskelijoilla on mahdollisuus myös majoittua opistolla lisämaksusta.

Opintojen rakenne

Perusteet, syyslukukausi 2018

Syventävät, kevätlukukausi 2019

*) Valinnaiset opinnot. Vaihtoehtoisesti voit valita kuvataiteen työpajaopintoja ja/tai tietotekniikan opintoja.

Paasikivi-Opisto pidättää oikeuden muutoksiin.

Lisätiedot

Haku lukuvuoden 2019–2020 opintolinjoille alkaa 13.3.2019. Hakulomake julkaistaan tällä sivulla samana päivänä. Linjan opiskelijat valitaan hakemuksien perusteella. Lisätietoja hakuprosessista saat opintotoimistostamme: opisto(at)harjattula.fi, puh. 0207 488 600.

Valokuvauksen opinnoista vastaa valokuvauksen opettaja Ville Koski: etunimi.sukunimi(at)harjattula.fi, puh. 0207 488 618.

Sosiaalinen media

Tutustu valokuvauksen opintolinjan blogiin.