Yleiset kielitutkinnot (YKI)

Vuoden 2016 alusta opistolla voi suorittaa myös Yleisiä kielitutkintoja suomessa, ruotsissa, ranskassa ja saksassa. Tutkintopäivät ovat aina lauantaisin.

Suomen kielen testi järjestetään neljä kertaa vuodessa. Jokaisella tutkintokerralla on mahdollisuus tehdä keskitason testi, minkä lisäksi kaksi kertaa vuodessa voi osallistua perustason tai ylimmän tason testiin.

Keväällä järjestetään ruotsin ja ranskan kielen tutkintotilaisuus, syksyllä ruotsin ja saksan. Näissä on mahdollista tehdä testi perus- ja keskitasolla.

Tarkemmat tiedot tutkintopäivistä ja ilmoittautumisajoista löytyvät Opetushallituksen sivuilta. Opiston puolesta lisätietoja antaa Niina Salmi (etunimi.sukunimi@harjattula.fi).Tutustu myös YKI-treenikurssiimme!

Ilmoittautumisohjeet

Katso seuraava ilmoittautumisaika Opetushallituksen sivuilta Tutkintotilaisuuksiin voi ilmoittautua käymällä opistolla (vastaanotto avoinna arkisin kello 8.30-15.30). Kun ilmoittaudut, valmistaudu maksamaan tutkintomaksu samalla. Tämän jälkeen paikkasi on vahvistettu ja saat lisätietoa aikataulusta postitse noin kolme viikkoa ennen tutkintotilaisuutta.

Jos et pääse käymään opistolla, voit ilmoittautua myös lähettämällä ilmoittautumislomakkeen sähköpostitse osoitteeseen yki@harjattula.fi. Jos paikkoja on vielä, saat maksuohjeet sähköpostilla. Kun olet maksanut tutkintomaksun, paikkasi on vahvistettu ja saat lisätietoa aikataulusta postitse noin kolme viikkoa ennen tutkintotilaisuutta.

Huomaa, että kyseessä on sitova ilmoittautuminen. Testipaikan voi perua ilmoittautumisaikana, mutta sen jälkeen emme enää palauta testimaksua. Jos et pääse testipäivänä paikalle, voimme pätevästä syystä (sairaus tms.) palauttaa osan testimaksusta tai siirtää osallistumisoikeuden seuraavalle testikerralle.

Tutkintomaksut ovat jatkossa seuraavat:
perustaso 100 euroa
keskitaso 123 euroa
ylin taso 160 euroa

Tutkintomaksujen suuruuden määrää Opetushallitus.